Home

designed by Takkebos

OPROEP TOT CURSUS MOLENGIDSEN

stuur ons een mail om aan te melden

In deze cursus leert de vrijwilliger activiteiten rondom de molen te organiseren en vooral bezoekers veilig rond te leiden. In de cursus wordt, naast basisinformatie over de geschiedenis en de bouw van molens, aandacht besteed aan werken met publiek en aan presentatietechnieken. De cursus wordt georganiseerd door Het Gilde van Vrijwillige Molenaars in samenwerking met de Erfgoed Academie Brabant. Kijk voor op meer informatie op INFO

ONTWIKKELING

 

De Heimolen is als een van de weinige molens tot 2000 beroepsmatig in bedrijf gehouden. In 2009 is de molen eigendom geworden van de gemeente Rucphen waarna in 2012 de restauratie afgerond kon worden.

 

In dat jaar hebben wij, Harrie en Colinda Tak, het plan opgevat om de molen weer in bedrijf te nemen en te gaan ontwikkelen tot een zorgmolen met horecavoorziening.

Onze plannen zijn gemaakt rond het thema "van graan tot brood".

 

Rond dit thema gaat de molen weer graan verwerken tot meel. In een bakkerij in de molen willen we het meel verder gaan verwerken tot diverse broodproducten.

 

In een kleinschalige winkel en horecavoorziening in en rond de molen komen meel en andere producten beschikbaar voor belangstellenden.

 

Wij willen mensen met een beperking de mogelijkheid bieden in deze ambachtelijke omgeving een zinvolle dagtaak te verrichten zodat zij, afhankelijk van de eigen mogelijkheden, in de locale maatschappij integreren.

 

We willen een gezellige plek creƫren waar jong en oud heerlijk kunnen genieten onder het genot van een hapje en een drankje in een mooie, landelijke omgeving.

 

Op dit moment zijn we druk doende met de bouwvoorbereidingen want de omgevingsvergunning voor het bouwen is inmiddels verleend.

 

van graan tot brood